MHP'den maden faciasına tepki

MHP

-Araştırma önergesini AKP'li vekiller ret etti-İş kazalarında Avrupa şampiyonuyuz.

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Güzel, Manisa`nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen faciayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Güzel “Manisa`nın Soma ilçesinde meydana gelen milletçe hepimizin yüreğini yakan, maden faciası ülkemizi yasa boğmuştur. Ailelerinin rızkını temin maksadıyla en zor şartlarda çalışan, helal rızk için kan ve ter içinde mücadele veren vatandaşlarımızın yaşadığı bu elim kazayı hiçbir söz ifade edemez . Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da birinci olmuştur. Bunun sebebi maden ocaklarına yapılan denetimlerin yetersizliği yada yapılan denetim sonuçlarının gizlenerek eksikliklerin giderilemeyişidir ”dedi.

-Araştırma önergesini AKP’li vekiller red etti  

Son yıllarda kamuya ait olan madenlerin hızla taşeronlaştırıldığına dikkat çeken Güzel, “Madenlerimiz bir takım iş adamlarına; al her ne pahasına olursa olsun para kazan diye verilmektedir. Para hırsına kapılmış sözde iş adamları 15 yaşında çocukları sigortasız, güvenliksiz olarak yerin metrelerce altına sokarak bu elim sonuçlara sebep olmaktadırlar. Yaşanan süreçte hükümetin tüm gücüyle olayı hafif göstermeye ve sorumluları kurtarmaya çalıştığını görmekteyiz . Hükümet işçiler yerine maden ağalarını korumayı tercih etmiştir”dedi. Mecliste grubu bulunan muhalefet partileri tarafından maden ocaklarıyla ilgili defalarca araştırma önergeleri verildiğini anımsatan Güzel, araştırma önergelerinin AKP’li milletvekillerinin oylarıyla ret edildiğini söyledi.

-İş kazalarında Avrupa şampiyonuyuz

Ülkemizde maden ocaklarında yeterli önlemlerin alınmamasından yakınan Güzel “ Almanya’da 50 yıl, Fransa’da 60 yıl İtalya’da 30 yıldır hiçbir madenci iş kazası sebebi ile ölmemesine rağmen ülkemizde 1942 yılından bu güne kadar 3 bin madenci iş kazası sebebi ile hayatını kaybetmiştir”dedi. Başbakan Erdoğan’ın “bu işin kaderinde ölümde var” şeklindeki açıklamalarına da değinen Güzel “ Şüphesiz ki Allah ezelden ebede, olmuş olacak her şeyi bilir, O`nun irâdesi dışında bir yaprak bile kımıldamaz, kainâtı yaratan, düzeni kuran ve koruyan O`dur, olup bitenlerin bir kısmı kulların istemelerine ve teşebbüslerine bağlıdır, bunların sorumluluğu da onlara aittir. Takdir Allah`tan, tedbir ise kuldandır. Bizler sebepler dairesinde tedbirlerimizi almak zorundayız. Ancak görünen o ki tedbir alması gerekenler gerekli tedbirleri almayarak “Bu işin kaderinde ölümde var” diyerek olayı hafife almaktadırlar”şeklinde konuştu.

Güzel, elim kazada yaşamını yitiren vatandaşlara Allah`tan rahmet, başta aileleri olmak üzere Türk Milleti`ne başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı